SEO tips wordpress

8 basis SEO tips voor WordPress (2018)

8 basis SEO tips voor Wordpress (2018)

Wordt jouw website niet goed opgepikt door Google? Sta je met belangrijke pagina’s niet in de top 10 van de zoekresultaten? Dan kun je wel wat zoekmachine optimalisatie tips gebruiken! In dit artikel lees je acht basis tips voor WordPress waarmee je zelf aan de slag kunt om je website beter vindbaar te maken.

De belangrijkste SEO tips voor WordPress

Met deze tips zul je binnen enkele weken al verschil moeten merken, mits goed toegepast. Vergeet niet om je website bij Google Search Console aan te melden. Door daar je url in te vullen en een crawlverzoek te versturen leg je een goed begin aan. Kijk daarna goed naar de acht onderstaande punten.

1 Hanteer de juiste url-structuur

Wanneer je nieuwe pagina’s aanmaakt kun je meteen voorsprong halen door de pagina een goede url te geven. Er zijn nog steeds veel websites met als url bijvoorbeeld website.nl/p=19. Dat is niet goed! Zorg dat je in de url een belangrijk woord verwerkt waar de pagina over gaat. Schrijf je op die pagina over een Gazelle e-bike? Neem dan als url website.nl/gazelle-ebike. En als je over een specifiek model schrijft, benoem dat dan ook in de url.

In WordPress kun je dit mogelijk maken door te gaan naar Instellingen en dan Permalinks. Klik daar op ‘berichtnaam’. WordPress zal nu automatisch de url noemen naar de titel van je bericht. Je kunt vervolgens de url aanpassen onder de berichttitel.

2 Schrijf al je content zelf (of laat dit door iemand doen)

Kopieer geen teksten van een concurrent, leverancier, Wikipedia of elders. Teksten die gekopieerd zijn worden niet door Google als relevant aangemerkt. Logisch, want die content bestaat al op een andere website. En twee keer hetzelfde laten zien is niet nodig. Zorg daarom dat al je content uniek is.

3 Maak gebruik van kopteksten

We blijven even bij de teksten. Zorg dat je iedere tekst voorziet van kopjes die de inhoud van de alinea weergeven. Dit is zowel voor de lezer erg fijn maar ook erg nuttig voor zoekmachine optimalisatie. Google ziet zo beter waar de tekst over gaat.

4 Schrijf op regelmatige basis

Als je autoriteit wilt opbouwen en regelmatige bezoekers wilt krijgen zul je geregeld nieuwe content moeten toevoegen. Dit doe je zodat je steeds nieuwe informatie beschikbaar hebt en mensen een reden hebben om terug te komen.

5 Plaats interne links in je teksten

Interne links verwijzen naar andere pagina’s binnen jouw website. Door hiervan gebruik te maken kunnen bezoekers snel doorklikken maar laat je ook aan Google nog eens duidelijk zien waar die andere pagina over gaat. Let er wel op dat je dit enkel doet wanneer het voor de bezoeker van toegevoegde waarde is. Als je bijvoorbeeld praat over zoekmachine optimalisatie tips (zoals hier nu), en je gebruikt een term zoals ankerteksten, dan kan de bezoeker snel even kijken wat de betekenis daarvan is en er meer over lezen als hij dat wil.

6 Voorzie afbeeldingen altijd van een alt tekst

Alt tekst wordpress
Alt tekst instellen in WordPress mediabibliotheek

Wanneer je een afbeelding of foto plaatst in WordPress, geef deze dan altijd een alt tekst mee. Dit doe je in de mediabibliotheek. De alt tekst bestaat uit enkele woorden die samenvatten wat er op de foto te zien is. Foto: zo stel je in WordPress een alt tekst in.

7 Verkrijg backlinks, of beter nog: verdien ze

Honderden backlinks bouwen is verleden tijd. Dat werkt niet meer. Er is nu een mix nodig die bestaat uit techniek, snelheid, content en backlinks. Die links zul je op een natuurlijke manier moeten verdienen. Hoe je dat doet? Schrijf interessante, waardevolle content die mensen graag delen. Daardoor verdienje backlinks. Deze backlinks dragen bij aan je autoriteit.

8 Houd je website snel en mobiel vriendelijk

Snelheid en mobiel vriendelijkheid zijn ook in 2018 belangrijke SEO tips voor WordPress websites. Google houdt in de rankings namelijk rekening met de snelheid van je website en kijkt ook of de webpagina’s goed worden weergegeven op een smartphone of tablet. Zorg dus dat dit altijd tip top in orde is. Je kunt zelf kijken wat je scores zijn voor deze factoren op Google Page Speed Insights. Overleg eventueel met je hostingbedrijf of websitebouwer wat de resultaten zijn en hoe je die kunt verbeteren indien dat nodig is.

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Erg interessant stukje! Zelf ben ik een beginnend online marketeer dus dit is zeer welkome informatie! Bedankt voor de informatie en ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *