hoger-in-google

Hoe kom je Bovenaan In Google?

Hoe kom je Bovenaan In Google?

Met deze tips kom jij hoger in Google te staan

Bovenaan of hoger in Google staan. Veel bedrijven willen het, maar niet iedereen weet hoe dit het beste kunnen aanpakken. Logisch, want om hoger in Google te komen staan, moet je veel zaken op orde hebben. Er is niet één manier om je positie te verbeteren. Je moet werken aan diverse factoren op je site en daarbuiten. Hieronder lichten een van deze factoren uit: het hebben van een duidelijke structuur in je website.

Zorg voor een goed gestructureerde site

Een factor die meespeelt bij de positie van je website in Google, is de manier waarop je website is opgebouwd. Wanneer je structuur logisch opgebouwd is, begrijpen de gebruikers en de robot van Google beter hoe je site in elkaar steekt. Zo kunnen zij gemakkelijk vinden waarnaar ze op zoek zijn. Google heeft gebruiksvriendelijkheid in een hoog vaandel staan en daarom worden websites met een goede structuur beloond met een hogere positie in de zoekmachine.

Sitemap

Hierbij is het ook belangrijk dat een aparte sitemap hebt voor Google. Deze sitemap heeft de bestandsindeling XML, en wordt daarom vaak ook een XML sitemap genoemd. Deze sitemap is gemakkelijker te lezen voor de robots van Google. Door te zoeken op het internet kun je verschillende tools vinden die zo’n sitemap voor jouw website kunnen maken. Vaak zelfs kostenloos. Wanneer je een XML sitemap gemaakt hebt, biedt je deze in Google Search Console aan, zodat deze geïndexeerd kan worden.

Kruimelpad

Daarnaast is het verstandig dat je een kruimelpad toevoegt aan je website. Dit kruimelpad geeft het spoor van de bezoeker vanaf de homepagina tot de huidige pagina aan. Hierdoor wordt het nog duidelijker om te begrijpen hoe de pagina’s zich tot elkaar verhouden en waar je je op de website bevindt. Alle pagina’s die in dit kruimelpad genoemd worden zijn voorzien van een link, waardoor het aantal interne links naar een bepaalde pagina stijgt en de positie van deze pagina in Google stijgt.

Veelgestelde vragen

Om je bezoekers nog meer te helpen, kun je een pagina aan je website toevoegen waarop veelgestelde vragen beantwoord worden. Zo kunnen gebruikers gemakkelijk hun antwoord op hun vragen vinden als deze vraag ertussen staat.

Naast het hebben van een duidelijke structuur op de website, zul je ook rekening moeten houden met een aantal andere factoren. Zo dient de techniek achter je website optimaal geregeld te zijn, dien je een natuurlijk linkprofiel te hebben en dient je content voorzien te zijn van de juiste zoekwoorden in de juiste hoeveelheid. Zoals je ziet zijn er dus veel zaken die je positie in Google beïnvloeden. Wanneer je geen tijd hebt om al deze factoren te optimaliseren, kan een bureau je ook helpen om een hoger in Google te komen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *